dilluns, 3 d’octubre de 2016

El passat dissabte dia 1 d’octubre el Grup Traç de l’Ateneu del Clot, va organitzar una visita guiada al Museu de Badalona, on trobem les restes de la ciutat romana de Baetulo, les quals estan molt ben conservades.

Tots els que van integrar el grup van gaudir de les explicacions d’una guia que ens va portar pel mig de les restes arqueològiques.


La ciutat romana de Baetulo (actual Badalona) va ser fundada pels romans al voltant de l’any 100 aC, uns 80 anys abans que la ciutat de Barcino. De les restes de la ciutat que han perdurat fins ara destaquem les termes. Eren els banys públics de la ciutat, i es dividien en tres àmbits de temperatura: frigidarium, tepidarium i caldarium, a més de la palestra (on es feien exercicis de gimnàstica).

Un altre dels espais molt ben conservat és la xarxa de clavegueram del cardo maximun (o carrer principal).

En una visita d’un parell d’hores podem veure el conjunt de vivendes (insulae) i de botigues (tabernae).
Un vídeo de la fundació de la ciutat i una exposició permanent amb peces molt destacades com les Pollegueres, La Venus de Badalona i la Tabula hospitalis, completen una visita molt recomanable per conèixer els nostres orígens i comprovar que més de 2.000 anys més tard, algunes coses no han canviat tant.


Traç

Grup format per persones interessades en la pintura amb ganes d'augmentar el seu horitzó pràctic i teòric.