dissabte, 5 de novembre de 2016


Aquest matí, dins de les sortides culturals, hem conegut les reserves del MNAC, on es conserven gairebé el 80% de les 270.000 peces del museu, entre pintura, escultura, gravats, monedes i altres objectes. Durant dues hores hem recorregut tres de les sales on s’emmagatzemen i conserven pintures de gran format, pintura sobre taula, i els materials inorgànics, com el marbre, el bronze o la pedra.

La visita permet conèixer les sales dissenyades al 2004 per l’arquitecte italiana Gae Aulenti (1927-2012) per tenir les reserves del museu en perfecte estat. També vam accedir al moll de descàrrega i vam veure les sales de restauració (encara que no vam poder entrar).

Les obres han d’estar sota estrictes condicions de conservació: temperatura de 19º C i humitat relativa del 55%. Les mesures de seguretat també són estrictes: càmeres de vigilància en totes les sales, acompanyats en tot moment per personal de seguretat, i la prohibició de fer fotografies (per això, no us podem mostrar més que la nostra imatge de felicitat al final de la visita).

Una visita molt recomanable, tant per la seva singularitat, com per l’amabilitat del personal del MNAC.


Traç

Grup format per persones interessades en la pintura amb ganes d'augmentar el seu horitzó pràctic i teòric.