dilluns, 6 de febrer del 2017

El passat dissabte 4 de febrer van poder gaudir de la visita guiada al Monestir de Pedralbes, un espai força desconegut per la majoria de barcelonins. De fet, molta gent només el coneix perquè la tradició diu que és el lloc on s’han de portar ous a les Clarisses per demanar que la climatologia sigui benèvola el dia del seu casament.

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada, l’any 1327, i ha albergat des de llavors a la comunitat de Les clarisses (ordre femenina de l’Ordre de sant Francesc). En ser una ordre de clausura, des de la seva fundació fins a l’any 1983, quan es va obrir al públic, ha estat un lloc inaccessible als visitants.

Durant les dues hores de visita vam poder recórrer un dels edifici més emblemàtics del Gòtic català.


El magnífic claustre de tres pisos contè les diverses dependències de la comunitat, com les cel•les, la cuina, el refetor, la infermeria o el dormidor.

Del conjunt d’estances del monestir que van poder visitar, en destaquem la capella de Sant Miquel. Es tracta d’una capella concebuda en el seu origen com a espai particular de l’Abadessa Francesca Ça portella, i que durant anys va ser destinada a magatzem. És per això que el conjunt de murals que conté s’han conservat en un estat magnífic.


 La visita va acabar a l’església, on vam poder observar els seus meravellosos vitralls.



Traç

Grup format per persones interessades en la pintura amb ganes d'augmentar el seu horitzó pràctic i teòric.